МВС офіційно дозволило брати в укриття тварин: які є умови

Власникам домашніх тварин в Україні дозволили брати в укриття під час повітряних тривог своїх улюбленців. Відповідний наказ видало Міністерство внутрішніх справ.

Які зміни вступили в дію

Ініціаторами таких зміни стали зоозахисні організації. Вони закликали скасувати норму, яка забороняла приводити тварин у захисні споруди. У грудні минулого року юристи UAnimals звернулися до керівництва МВС з проханням переглянути старий наказ, датований 2018 роком, і виключити з нього заборону.

Зараз недопуск тварин в укриття офіційно вважається порушенням. Проте, є конкретні умови, які необхідно виконувати. Власники тварин повинні постійно наглядати за своїми улюбленцями, забезпечувати їм умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям, а також гарантувати безпеку для оточуючих і їхнього майна.

Окрім цього, у наказі передбачені додаткові вимоги для деяких категорій тварин. Домашні тварини, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров'я людини, повинні бути на повідку під час перебування в укриттях. Зокрема, собаки, породи яких визнані небезпечними, мають носити намордник.

Варто зазначити, увага до цього питання актуалізувалася після скандалу у Києві, коли двох дітей із маленькою собакою не пустили в укриття під час вибухів.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment